Aad Hofman werd in 1944 geboren in Vlaardingen en is in zijn 26. levensjaar gaan schilderen. Hij besloot de Vrije Academie in den Haag te gaan volgen maar wat hem daar vooral duidelijk werd is dat hij zich het schilderen zelf aan wilde leren. In die zin is Aad autodidact.

 

De vergankelijkheid en hoe de natuur, maar ook uit natuurlijke materialen gevormde objekten, in de loop der jaren vergaan worden tot in het uiterste detail geschilderd. Zoals Aad het zelf verwoord: 'Ik ga uit van de gewone dingen,  die echter niet gewoon meer zijn omdat ze door de natuur en de tijd hun oorspronkelijke uiterlijk verloren hebben' .

 

Naast de grotere stillevens van Aad richten wij ons in de collectie ook op zijn miniaturen : kleine paneeltjes met  verdroogde bladeren en bloemen, verweerde kozijnen en muren  maar ook prachtige stukjes natuur, een kade in de mist ..........stuk voor stuk kleine juweeltjes die op grootse wijze fascineren door het talent en vakmanschap van de schilder Aad Hofman.

Leer meer over ons.

^^Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.