Andrezj Wawrzyniak werd in 1956 in Lodz geboren.

Vooralsnog is Andrezj hier op de site de hekkensluiter in het overzicht van aan de galerie verbonden kunstenaars, maar hij is zeker niet de minste .

 Prof.Dr.Andrezj Wawrzyniak heeft  een zeer intensieve studie voltooit over kunst en kunstgeschiedenis en zich alle disciplines binnen de beeldende kunst eigen gemaakt .Dit deed hij ondermeer aan de kunstacademie van Moskou en de door Tsaar Peter de Grote gestichte Strogonoff Academie.

 Het resultaat is dat Andrezj in Nederland les geeft aan academie's in de schilder, boetseer en beeldhouwkunst en ook zelf een grote staat van dienst heeft opgebouwd als beeldend kunstenaar. Vele jaren was onze gewaardeerde collega Anton Gidding in den Haag de galerie die zijn werk vertegenwoordigde en wij hebben dat stokje overgenomen nadat Anton in Frankrijk is gaan wonen en werken.Het werk van Andrezj kenmerkt zich door een intensief kleurgebruik binnen een expressionistische toets. Wij waarderen dit in zowel zijn figuratieve als abstracte werk.

Leer meer over ons.

^^Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.