Berry Kuiper . 1958, Hoorn.

Eind 2018 hebben wij de unieke stillevens van BERRY KUIPER aan de collectie hedendaags realisme toegevoegd.

 Uniek? Ja, uniek want de composities die Berry samenstelt zijn niet gebruikelijk binnen het stilleven. Composities van een paar Baseball handschoenen  bijvoorbeeld of oude golfspullen worden op paneel vastgelegd met olieverf .

 Juist bij dergelijke voorwerpen als lederen baseball lhandschoenen of oude golfspullen  wordt het begrip ' stofuitdrukking'  belangrijk. Het gebruikte leer van de handschenen krijgt door het gebruik een bepaald glanzend patina en dát vangt Berry  bijvoorbeeld onovertroffen , maar ook het verweerde, gebruikte metaal op de golfstick is herkenbaar.Berry is autodidact en werkt al meer dan 30 jaar als professioneel kunstschilder. Zijn werk was in het verleden ondermeer te zien in het Westfries Museum , bij collega Museum Mohlmann en het Panorama Museum inFrankenhausen en nu dus bij ons !  In Januari 2019  lieten wij onze cliënten en bezoekers aan de First Art Fair in Amsterdam en aan het Kunst - en Antiekweekeinde in Naarden kennismaken met het werk van Jerry  en met de Pinksterdagen doen wij dat op Slot Zeist tijdens het  Kunst - en Antiekevenement en in September op de FINE in Baarn.

Leer meer over ons.

^^Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.