Mart de Brouwer ,  Helmond.

 

Ieder oppervlakte kent nuances , of dat nu ons gezicht is of het oppervlak van een auto ,of een dier.  Er bevinden zich talloze nuances door speling van het licht , door oneffenheden  en nuances in kleurverschil.

 

Mart de Brouwer tekent die nuances in zijn ontwerp op grote platen hout , waarna hij ze uitzaagt ,bewerkt, kleur aanbrengt en later als een puzzel weer samenvoegt met een uniek en spannend kunstwerk als resultaat.

Dit is in wat simpele bewoordingen een uitleg van zijn werk. De realiteit is een lang proces van bedenken, ontwerpen, berekenen , schuren, polijsten, weer schuren , weer berekenen, kleuren , samenvoegen ,lakken en verzegelen met o.a. epoxy.

 

Uiteindelijk ontstaat er dan een kunstwerk welk uniek is, niemand ter wereld werkt op deze wijze en niemand zal dat ook snel gaan doen omdat het een uiterst complexe werkwijze betreft. De titel van onze expositie in November en December  '  The Next Level' , bijzonder materiaal gebruik in de beelden kunst , ten voeten uit !

 

Wij hebben permanent werk van Mart in huis.  Zijn ontwerpen kennen in de regel een oplage van 3 exemplaren maar door de uitermate complexe werkwijze is niet één kunstwerk hetzelfde en zullen er immer verschillende kenmerken zijn per kunstwerk.

 

Inmiddels heeft het werk van Mart de Brouwer een grote vlucht genomen met exposities over de hele wereld. Wij wilden Mart heel graag in collectie en zijn dan ook enorm trots dat hij de samenwerking met ons is aangegaan.

Louisa - Maria Logotheti    ( 1980,Athene)

 

FASCINEREND ..........een ander woord komt er niet bij je op als je de schilderijen van Louisa - Maria Logotheti ziet.  Velen denken dat het gephotoshopt werk betreft , maar niets is minder waar:

 

Heel veel rekenen, uitmeten, opzetten, tekenen met tekstmarkers en kleuren met inkt en verf. Dan laten drogen en ,in vele gevallen, een volgend ontwerp over het bestaande werk...........kortom ,een uitermate moeilijk en technisch ingewikkeld proces, maar met een wereldwijd onvergelijkbaar signatuur.

 

Louisa - Maria kent een grote fascinatie voor Bauhaus,Architectuur in het algemeen, het constructivisme en het russische kubo futurisme en ontwikkelde daaruit haar eigen beeldtaal.

 

Louisa - Maria genoot tussen 1999 en 2011 meerdere kunst gerelateerde opleidingen.Zo studeerde zij in Athene , aan de Bakalo academie, en bij Stefos, beeldhouwen, schilderen en architecturaal gericht tekenen. In Nederland studeerde zij aan de Minerva Aademie in Groningen en daarna kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden.  Een zeer omvangrijke studie met een uniek resultaat als gevolg.

 

Naast haar tekeningen en schilderijen kent haar oeuvre ook fotografie ,waarbij zij (ook hierin)  een geheel eigen 'reflexvorm' ontwikkelde. 

 

Hieronder enige voorbeelden van haar tekeningen en schilderijen.

Marianne Naerebout  (1958 , Curacao)

 

de uitbundige kleurstellingen , waarmee het werk van Marianne haar wereldwijde bekendheid kreeg, kent haar oorsprong in het eiland Curacao .Hier werd zij in 1957 geboren en haar eerste levensjaren in deze tropische omgeving  hebben haar verdere leven bepaald. 

 

Na studies pedagogie en kunst aan de st.Joost academie in Breda ,woonde en werkte Marianne het grootste deel van haar leven op vele plekken in de wereld

(Israel,Oman,Syrie,Maleisie,Gabon alsmede 10 jaar in Amerika) .Deze smeltkroes van culturen vormen tesamen het signatuur in haar werk .

Marianne werkt in vele disciplines want naast haar kleurrijke schilderijen , maakt zij ook beelden in diverse materialen.

 

René en Marianne kennen elkaar al meer dan 20 jaar . De ontwikkeling van Galerie de Vreugd en Hendriks in de loop der jaren heeft nu ruimte gegeven om het werk van Marianne Naerebout  in collectie te nemen en op de beurzen te tonen.

 

Het werk van Marianne maakt deel uit van de kern - collectie van Museum Musiom in Amersfoort.

Verkocht 

Mathijs Siemens , Amsterdam 1982,

 

soms............héél soms..........wordt je als galeriehouder geconfronteerd met werk dat je nog nooit in je leven gezien hebt en de emotie die dan ontstaat laat je hele lichaam tintelen........ 

 

Dat hadden wij toen we werden geconfronteerd met het werk van Mathijs Siemens. Een jonge nederlandse kunstenaar die werkt in een techniek die hij helemaal zélf heeft ontwikkeld met..........draad, gekleurd draad !

 

Pure fascinatie !  Het kleurgebruik, de dimensie , de totaal nieuwe techniek met draden die strakgetrokken zijn op een paneel. Dimensies verwerkt in een lijnenspel dat oneindig lijkt.  Ook als je normaliter geen emotie ondervindt bij abstractie ,blijf je kijken en genieten.

 

U kon zich laten verrassen op de First Art Fair in Amsterdam op stand nr. 21 van 16 - 20 Januari , maar ook  tijdens het Kunst - en Antiekweekeinde in Naarden van 24 - 27 Januari op stand 17 ,want daar hoort dit werk óók thuis : een klassieker in de dop , Mark Our Words !

 In 2019  bij ons te zien op de First Art Fair, Kunst - en Antiek Naarden en FINE in Baarn.

Verkocht

Michel Tuinman , 1988 , Alphen aan de Rijn.

 

 

zoals wel blijkt uit andere omschrijvingen ,nemen wij niet  'zomaar'  het werk van een kunstenaar in collectie. Het werk moet iets toevoegen aan de collectie en de collectie versterken. Bovendien hebben wij zo ons wensenlijstje met werk welk wij graag in collectie zouden opnemen.

Een hele grote wens was een stads-schilder , maar dan wel iemand met een heel eigen signatuur en mogelijk ook een kunstenaar die meer aan het begin van de carriére staat.

En toen stond plotseling Michel voor onze neus op de First Art Fair in Amsterdam, omdat hij zich een dag daarvoor per mail bij ons had gemeld.  Of wij misschien interesse aan zijn werk zouden kunnen hebben ?   

Nou...........dát hadden we !! 

 

Een prachtig  'stads' kleurenpalet , mooi perspectief , heerlijke pleinen en straten in de regen van met name de stad Rotterdam , fijne sfeer weergave en dat in een heel eigen, impressionistisch,  jasje . Kortom:  een jong talent met , nu al , een heel duidelijk eigen signatuur en daarmee helemaal op zijn plek bij ons !

 

We nemen het werk van Michel in 2019  mee naar Amsterdam ,naar  Naarden en naar FINE in Baarn en natuurlijk tonen wij zijn werk in de galerie.  U heeft in 2019 dus 4 maal de kans dit unieke werk te komen bewonderen en ,misschien wel , in uw collectie op te nemen want geloof ons.................de kracht in het oevre van  Michel Tuinman gaat groeien !!

 

 

Verkocht tijdens het Kunst - en Antiekweekeinde in Naarden 2019

Barcelona (uit de Nameless serie) 100 x 100 cm. olie op paneel.

Verkocht op de AAF 2018  :    'Flood '  , 90 x 60 cm. olieverf op paneel.

Verkocht op de FIRST ART FAIR 2019 

'Nameless 4' , ca. 100 x 80 cm. olie op paneel

Arvee  (1956 , Hillegom)

 

 

Arvee is , ca. 40 jaar geleden , vanuit de figuratie ,met name het landschap, gaan abstraheren   . Hij werkt uitsluitend met olieverf op linnen en staat bekend als colorist . Sinds ca. 30 jaar wordt zijn werk internationaal getoond door ons en collegae van ons en   verkochten zij gezamelijk ca.  1.400 schilderijen . Werk werd ondermeer aangekocht door Eneco , Exxon ,Rabobank,Fletcherhotels, Weinzierl en Gmach GmbH.

 

Arvee is autodidact en werd op 12-jarige leeftijd gescout waardoor hij zijn eerste groepsexpositie kon noteren in Treslong /Hillegom.  Inmiddels is hij meer dan 100 exposities verder en zijn wij de galerie die zijn werk  exclusief op de beurzen tonen.

  

Het werk van Arvee maakt deel uit van de kern-collectie van het Museum Musion in Amersfoort en zal in 2019  worden getoond op de Biënnale van Venetië in het Palazzo Mora !

Recent verkocht

Leer meer over ons.

Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.