Marianne Naerebout  (1958 , Curacao)

 

de uitbundige kleurstellingen , waarmee het werk van Marianne haar wereldwijde bekendheid kreeg, kent haar oorsprong in het eiland Curacao .Hier werd zij in 1957 geboren en haar eerste levensjaren in deze tropische omgeving  hebben haar verdere leven bepaald. 

 

Na studies pedagogie en kunst aan de st.Joost academie in Breda ,woonde en werkte Marianne het grootste deel van haar leven op vele plekken in de wereld

(Israel,Oman,Syrie,Maleisie,Gabon alsmede 10 jaar in Amerika) .Deze smeltkroes van culturen vormen tesamen het signatuur in haar werk .

Marianne werkt in vele disciplines want naast haar kleurrijke schilderijen , maakt zij ook beelden in diverse materialen.

 

Rene en Marianne kennen elkaar al meer dan 20 jaar . De ontwikkeling van Galerie de Vreugd en Hendriks in de loop der jaren heeft nu ruimte gegeven om het werk van Marianne Naerebout  in collectie te nemen en op de beurzen te tonen.

Theo Schouten  (1949 - Haarlem)

 

 

Het constructivisme is wellicht 1 van de moeilijkste kunstvormen ooit.  We kennen allemaal wel het werk van Mondriaan en dit wordt dan ook vaak als beeldspraak gebruikt om deze stroming nader te verklaren.

 

Maar stel : je hebt slechts de beschikking over de primaire kleuren rood,blauw en geel met daarnaast zwart ,wit en grijs.

En nu wil je als kunstenaar daarin een weg vinden die nog nooit iemand voor jouw bewandeld heeft.  Een welhaast onmogelijke opgave gezien je ook nog gebonden bent aan de vormtaal binnen de geometrie ! Sommige constructivisten grijpen dan ook naar niet primaire kleuren of naar andere vormen,maar dat is niet de essentie van het constructivisme ,ook wel Nul of Zero genoemd.

 

Theo Schouten heeft die weg wel gevonden !

 

Hoewel de galerie een specialisatie kent in het hedendaags realisme ,verzameld eigenaar Rene de Vreugd al jaren constructieve kunst. Werken van Bob Bonies, Marius van der Made , Walter van Oel  en Hennie Lenders  maken deel uit van de privecollectie , maar wat Theo Schouten maakt is absoluut uniek. Theo voegt namelijk een dimensie toe op het platte vlak door een unieke geconcentreerde wijze van insnijding en opdikking. Wereldwijd absoluut uniek werk welk een groot podium verdiend. Een podium welk Galerie de Vreugd en Hendriks deze kunstenaar graag wil geven.

 

De eerste presentatie met werk van Theo zal plaatsvinden op de AAF in Amsterdam (2-5 Nov.2017) en daarna op de FAF (FIRST ART FAIR)  in de Passenger Terminal in Amsterdam (17-21 Januari 2018). 

 

 

 

Carolina Paulussen  ( 1963, Roosendaal)

 

 

ons land kent vele zeeschilders en die 'beperken' zich veelal tot het zeelandschap.

 

Wij zochten een kunstenaar die de essentie van de golf kon vastleggen : het bruisende, de energie, het leven, de kracht  en het plezier van  heerlijk spetterende golven . Dat wilden wij graag met verf op linnen in de collectie opnemen.

 

Carolina Paulussen treft met acrylverf op linnen die essentie ! Je voelt als het ware dat water over je heen spetteren als je naar haar werk kijkt !

 

 

 

 

Mieke Pontier ( 1945 , Honselersdijk)

 

onlangs vierde Mieke haar 50 - jarig jubileum als beeldend kunstenaar . Dit deed zij naast een prachtige overzichts tentoonstelling in het glasmuseum van Leerdam ook op onze presentatie ' 25 jaar Abstractie ' in het Museum van Zandvoort in Februari 2015.

 

Mieke Pontier is beeldhouwster ,maar in een materiaal combinatie die niet voor de hand ligt: geblazen glas en keramiek !

Keramiek is ook het materiaal  waarmee Mieke zich oorspronkelijk uitte ,voordat daar ca. 10 jaar geleden het geblazen glas bijkwam. Dat glasblazen doet Mieke overigens zelf ,gelijk een rechtgeaarde kunstenaar betaamt.   Het resultaat zijn oogstrelende , unieke objecten gelijk u hieronder kunt zien. Enkel het middelste beeld kent een oplage:  dit beeld is gegoten om haar unieke 50-jarig kunstenaarsschap te onderstrepen.

 

Het werk van Mieke is museaal want het wordt niet enkel in musea getoond maar is ook door musea aangekocht. Ondermeer het Stedelijk Museum in Amsterdam , het Glasmuseum in Leerdam alsmede diverse glasmusea wereldwijd ,hebben werk van Mieke in de vaste collectie.

Arvee  (1956 , Hillegom)

 

 

 

 

 

Arvee is , ca. 30 jaar geleden , vanuit de figuratie ,met name het landschap, gaan abstraheren   . Hij werkt uitsluitend met olieverf op linnen en staat bekend als colorist . Sinds 25 jaar wordt zijn werk internationaal getoond door ons en collegae van ons en   verkochten zij gezamelijk ca.  1.300 schilderijen . Werk werd ondermeer aangekocht door Eneco , Exxon ,Rabobank,Fletcherhotels, Weinzierl en Gmach GmbH.

 

Arvee is autodidact en werd op 12-jarige leeftijd gescout waardoor hij zijn eerste groepsexpositie kon noteren in Treslong /Hillegom.  Inmiddels is hij meer dan 100 exposities verder en zijn wij de galerie die zijn werk  exclusief op de beurzen tonen.

 

Leer meer over ons.

Wij zijn ook via diverse media aktief

De Vreugd Agenturen , kostverlorenstraat 57 , NL 2042 PB  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524     mailadres voor de galerie : art@devreugdagenturen.nl 

mailadres voor de bemiddeling in hout: holz@devreugdagenturen.nl