Marianne Naerebout  (1958 , Curacao)

 

de uitbundige kleurstellingen , waarmee het werk van Marianne haar wereldwijde bekendheid kreeg, kent haar oorsprong in het eiland Curacao .Hier werd zij in 1957 geboren en haar eerste levensjaren in deze tropische omgeving  hebben haar verdere leven bepaald. 

 

Na studies pedagogie en kunst aan de st.Joost academie in Breda ,woonde en werkte Marianne het grootste deel van haar leven op vele plekken in de wereld

(Israel,Oman,Syrie,Maleisie,Gabon alsmede 10 jaar in Amerika) .Deze smeltkroes van culturen vormen tesamen het signatuur in haar werk .

Marianne werkt in vele disciplines want naast haar kleurrijke schilderijen , maakt zij ook beelden in diverse materialen.

 

René en Marianne kennen elkaar al meer dan 20 jaar . De ontwikkeling van Galerie de Vreugd en Hendriks in de loop der jaren heeft nu ruimte gegeven om het werk van Marianne Naerebout  in collectie te nemen en op de beurzen te tonen.

Mathijs Siemens , Amsterdam 1982,

 

soms............héél soms..........wordt je als galeriehouder geconfronteerd met werk dat je nog nooit in je leven gezien hebt en de emotie die dan ontstaat laat je hele lichaam tintelen........ 

 

Dat hadden wij toen we werden geconfronteerd met het werk van Mathijs Siemens. Een jonge nederlandse kunstenaar die werkt in een techniek die hij helemaal zélf heeft ontwikkeld met..........draad, gekleurd draad !

 

Pure fascinatie !  Het kleurgebruik, de dimensie , de totaal nieuwe techniek met draden die strakgetrokken zijn op een paneel. Dimensies verwerkt in een lijnenspel dat oneindig lijkt.  Ook als je normaliter geen emotie ondervindt bij abstractie ,blijf je kijken en genieten.

 

Kom en laat u verrassen op de First Art Fair in Amsterdam op stand nr. 26 van 17 - 21 Januari , maar ook  tijdens het Kunst - en Antiekweekeinde in Naarden van 25 - 29 Januari op stand 17 ,want daar hoort dit werk óók thuis : een klassieker in de dop , Mark Our Words !

Momenteel nog verkrijgbaar

Verkocht

Theo Schouten  (1949 - Haarlem)

 

 

Het constructivisme is wellicht 1 van de moeilijkste kunstvormen ooit.  We kennen allemaal wel het werk van Mondriaan en dit wordt dan ook vaak als beeldspraak gebruikt om deze stroming nader te verklaren.

 

Maar stel : je hebt slechts de beschikking over de primaire kleuren rood,blauw en geel met daarnaast zwart ,wit en grijs.

En nu wil je als kunstenaar daarin een weg vinden die nog nooit iemand voor jouw bewandeld heeft.  Een welhaast onmogelijke opgave gezien je ook nog gebonden bent aan de vormtaal binnen de geometrie ! Sommige constructivisten grijpen dan ook naar niet primaire kleuren of naar andere vormen,maar dat is niet de essentie van het constructivisme ,ook wel Nul of Zero genoemd.

 

Theo Schouten heeft die weg wel gevonden !

 

Hoewel de galerie een specialisatie kent in het hedendaags realisme ,verzameld eigenaar Rene de Vreugd al jaren constructieve kunst. Werken van Bob Bonies, Marius van der Made , Walter van Oel  en Hennie Lenders  maken deel uit van de privecollectie , maar wat Theo Schouten maakt is absoluut uniek. Theo voegt namelijk een dimensie toe op het platte vlak door een unieke geconcentreerde wijze van insnijding en opdikking. Wereldwijd absoluut uniek werk welk een groot podium verdiend. Een podium welk Galerie de Vreugd en Hendriks deze kunstenaar graag wil geven.

 

De eerste presentatie met werk van Theo zal plaatsvinden op de AAF in Amsterdam (2-5 Nov.2017) en daarna op de FAF (FIRST ART FAIR)  in de Passenger Terminal in Amsterdam (17-21 Januari 2018). 

 

 

 

Boven van links naar rechts:   'Crossroads'80 x 80 cm,  'Evolution Red '40 x 40 Cm., 'Evolution Blue ' 40 x 40 Cm. 

Beneden: 'Labyrinth ', 150 x 50 Cm.

Carolina Paulussen  ( 1963, Roosendaal)

 

 

ons land kent vele zeeschilders en die 'beperken' zich veelal tot het zeelandschap.

 

Wij zochten een kunstenaar die de essentie van de golf kon vastleggen : het bruisende, de energie, het leven, de kracht  en het plezier van  heerlijk spetterende golven . Dat wilden wij graag met verf op linnen in de collectie opnemen.

 

Carolina Paulussen treft met acrylverf op linnen die essentie ! Je voelt als het ware dat water over je heen spetteren als je naar haar werk kijkt !

 

 

 

 

Arvee  (1956 , Hillegom)

 

 

 

 

 

Arvee is , ca. 30 jaar geleden , vanuit de figuratie ,met name het landschap, gaan abstraheren   . Hij werkt uitsluitend met olieverf op linnen en staat bekend als colorist . Sinds 25 jaar wordt zijn werk internationaal getoond door ons en collegae van ons en   verkochten zij gezamelijk ca.  1.300 schilderijen . Werk werd ondermeer aangekocht door Eneco , Exxon ,Rabobank,Fletcherhotels, Weinzierl en Gmach GmbH.

 

Arvee is autodidact en werd op 12-jarige leeftijd gescout waardoor hij zijn eerste groepsexpositie kon noteren in Treslong /Hillegom.  Inmiddels is hij meer dan 100 exposities verder en zijn wij de galerie die zijn werk  exclusief op de beurzen tonen.