VANAF 1 SEPTEMBER 2019 BENT U VAN HARTE WELKOM IN ONZE GALERIE AAN DE HALTESTRAAT NR. 5 IN ZANDVOORT alwaar wij u het werk van alle ,aan de galerie verbonden en zeer zorgvuldig geselecteerde , kunstenaars tonen.

 

8 September zal de officiële opening plaats gaan vinden van 14.00 tot 18.00 uur ,uiteraard met een hapje en een drankje. HILLY JANSEN, Directeur van het Zandvoorts Museum , zal om 15.00 de galerie officieel openen.

 

De PREMIÉRE  tentoonstelling zal duren tot eind Oktober en daarna komt de eerste thema expositie rond bijzonder materiaal gebruik in de beeldende kunst onder de titel ' THE NEXT LEVEL '.

 

Van 26 September tot en met zaterdag 5 Oktober is de galerie gesloten :  van 26 tot en met 29 September tonen wij de collectie op FINE in Baarn en de week daarop hebben wij een presentatie van de collectie in Kassel , Duitsland.  Zondag 6 Oktober zijn wij weer in de galerie aanwezig.

U kunt ons jaarlijks op diverse locaties bezoeken

De bovenstaande  beurzen zijn voor het jaar 2019 achter de rug, maar de onderstaande beurs komt er nog aan !

 

 In de maand Mei 2019 ging er nog iets HEEL BIJZONDERS gebeuren toen wij aanwezig waren in PALAZZO MORA  gedurende de BIÉNNALE VAN VENETIË.

Daar tonen wij in zaal 4 , op de begane grond, een installatie van de kunstenaarsgroep Au! bestaande uit Marianne Naerebout, Meg den Hartog, Arvee en Hans van Horck.  De installatie van Au! belicht verschillende aspecten van het edelmetaal GOUD !

Tevens tonen wij , op de 2.verdieping , een presentatie  met werk van  de Chinese kunstenaar ANDRE CHI SING YUEN met als titel  'Buddha-The touch', waarin diverse aspecten van het geloof anno 2019 worden belicht.

In 2018 stonden wij op de FINE ART FAIR

van 25 - 29 September in Baarn. Dit is een nieuwe Kunst - en Antiekbeurs ,in opzet gelijk aan Naarden maar met iets meer moderne kunst en georganiseerd door de organisatie die ook Naarden verzorgd. Ook in 2019 kunt u van onze collectie komen genieten in Baarn en wel in stand nr. 66.

 

Van 31 Oktober tot en met 4 November 2018 toonden wij onze collectie CONTEMPORAIN op de AAF in Amsterdam in stand nr. B10. 

Stand nr. 21 , dáár moest u in 

Januari 2019 naar toe op de FAF ( First Art Fair) van 16 - 20 .01.2019.  Het accent op de FAF ligt op onze moderne collectie.

De week daarop reist u dan af naar Naarden voor het gezellige , hoogstaande Kunst - en Antiekweekeinde aldaar van 24 - 27 Januarie .  Wij stonden ook dit jaar op stand nr.17 én in Naarden tonen wij onze collectie Hedendaags - Realisme.

 

Ook in 2020 vindt u ons wederom in Naarden en ,wederom, op stand nr. 17.

In de voorbije 22 jaar toonden wij onze collectie één of meerdere keren op onderstaande beurzen.

Huispresentaties

Regelmatig houden wij presentaties in eigen huis met nieuw werk van één of meerdere kunstenaars of stellen wij een nieuwe kunstenaar aan onze clienten voor .Deze presentaties concentreren zich veelal op één weekeinde, waarbij de zaterdag vrij toegankelijk is en de zondag op uitnodiging. 

 

Daarnaast zijn wij present op vele kunstbeurzen en werken wij ,in samenwerking met het Zandvoorts Museum , aan  museale presentaties.

 

Tot September 2018 was René de secretaris van het bestuur in van het Zandvoorts Museum en hij maakt sinds het voorjaar van 2018  deel uit van  het bestuur van het Museum Musiom in Amersfoort.

 

In 2017 is René  door het Europees Cultureel Centrum gevraagd als gast-curator tijdens de Biënale van Venetië. Hij heeft deze eervolle uitnodiging aangenomen en inmiddels zij de eerste presentaties een feit:

 

In Palazzo MORA presenteert de galerie, in het kader van het project PERSONAL STRUCTURES,  de kunstenaarsgroep Au!, bestaande uit Arvee, Marianne Naerebout,Hans van Horck  en Meg den Hartog. Binnen Au! werken de kunstenaars allen met goud in hun werk.

 

Al deze kunstenaars zijn opgenomen in de kern-collectie van het Museum Musiom in Amersfoort alsmede in collectie bij Galerie de Vreugd en Hendriks.

 

Het tweede projekt voor 2019 is een presentatie met het werk van de beroemde chinese kunstenaar André Chi Sing Yuen.  Hij zal met zijn bekende collagetechniek 1 of 2 grote werken maken voor zijn presentatie.

      +

   André Chi Sing Yuen 

Museale presentaties

Regelmatig  presenteren wij de collectie ,of een deel daarvan, in een museum. In Maart en April 2015 was dat een presentatie met werk van de 10 meest toonaangevende abstracte kunstenaars van de afgelopen 25 jaar. Hierin was ondermeer werk te zien  van ARVEE, HANS van HORCK, AD ARMA, WILLEM v.SCHEIJNDEL, EELCO MAAN , Jan van LOKHORST  en MIEKE PONTIER (glas).

 

Dit was een dusdanig succes dat er  in 2016 een vervolg kwam met de klassiek , realistische, collectie.

 

HEDENDAAGS REALISME ANNO 2016

 

Op vrijdag 30 September opende de Hr. Frederick van Baerveldt ,

be-edigd taxateur moderne kunst, 

veilingmeester en presentator van het

AVRO programma 'Cash op zolder' , de museale presentatie van dit jaar  in het Zandvoorts Museum .Deze keer toonden wij  werk van alle aan de galerie verbonden kunstenaars. 

 

Tevens gaven wij in het Zandvoorts Museum, een maand lang een podium aan kunstenaars uit andere disciplines dan de beeldende kunst. Eind 2016  beet Louis Lanting het spits af met een eerste presentatie van zijn collectie herenmode. Tevens schreef DJ Cronnimytra speciaal voor de opening van de expositie een muziekstuk waarbij de klassieke muziek werd belicht vanuit een modern oogpunt.

 

De expositie was te bezoeken tot en met 13 november 2016 .

 


Leer meer over ons.

Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.