Galerie de Vreugd en Hendriks

Galerie de Vreugd en Hendriks bemiddelt tussen aan - en verkoop van beeldende kunst .

Wij  bewegen ons in het eerste deel van de investeringsmarkt  en adviseren onze clienten bij het samenstellen van een kunstcollectie. Daartoe stellen wij een huiscollectie samen, met werk van aan de galerie verbonden kunstenaars , op een internationaal toonaangevend niveau. Het is niet onze intentie te werken met tientallen kunstenaars binnen een discipline, maar in iedere discipline te werken met de kunstenaars die daarin momenteel het hoogst haalbare signatuur  door talent en vakmanschap bereiken.

 

 

 

 

Braldt Bralds werd  in 1951 geboren in Hoogkerk . Na zijn studie grafiek verwierf hij grote roem als illustrator en vestigde zich in Santa Fé, USA.

 

Als illustrator schilderde hij in opdracht vele bekende reclames ondermeer voor Johnnie Walker,Grand Marnier, Marlboro etc. Jarenlang prijkte zijn werk op de cover van het duitse opinieblad Der Spiegel, waarvoor hij portretten van bekenden schilderden zoals Einstein en Karl Marx . Ook voor bekende magazines als Rolling stone en National Geographic, schilderde Braldt vaak in opdracht.

 

In de afgelopen 30 jaar vond de drang om vrij werk te maken en meer als beeldend kunstenaar  bekendheid te verwerven ,zijn weg naar naar vele collecties in Amerika en ver daarbuiten.Daarbij is met name het stilleven een discipline waarin Braldt exceleert. Zijn precisie in detail, de stofuitdrukking en de composities in olieverf op paneel worden door  de kunstwereld,alsmede collega's, als het hoogst haalbare erkent. Wij zijn de aanspreekpartner voor het werk van Braldt Bralds in Europa.

    

verkocht

Het paneel links kent de titel ' Vessels' , geschilderd met olieverf op linnen in de maat 80 x 80 cm. Het paneel is bij ons in collectie en nog beschikbaar. Het rechter paneel is het nieuwste schilderij van Braldt en kent de titel' Mikado'. Dit paneel  bevindt zich ook in collectie . De afmeting is ca. 50 x 40 cm. en is beschikbaar.

 

 

 

 

Noor Brandt werd in 1956 geboren in Zandvoort . Na diverse studies, waaronder 4 jaar de Wackers Academie ging zij zich met name richten op het ontwerpen en maken van figuratieve beelden.

 

Vanuit een schets op papier ,vormt Noor met was haar mens - en dierfiguren tot die haar ideale beelding van het onderwerp bereiken. Vervolgens wordt het beeld in brons (oplage 8)  of Neolith (oplage 8 - 12) gegoten .

 

Noor kreeg op de Wackers Academie ondermeer les van Leo van den Bos ,die haar met name bekwaamde in het werken naar model. Het scheppen van deze 3 - dimensionale beelden wordt versterkt door haar fascinatie voor het werk van de amsterdamse beeldhouwer Jan Meefout.

 

Noor wil oprechte beelden maken.' What you see is what you get'. Beelden die gevormd worden door balans in beweging,vorm en maat.

  

Verkocht

GIANLUCA CORONA  (Milaan 1969)

 

de bekendste stilleven schilder in Italië,   heeft in Mei 2018 de beslissing genomen zijn prachtige werk exclusief door ons in Nederland te laten vertegenwoordigen.  

 

En.............wij zijn er reuze trots op deze italiaanse meester in onze collectie opgenomen te hebben. Zijn stofuitdrukking, met name bij fruit en bloemen , is werkelijk fenomenaal : geschilderd met olieverf op paneel / linnen tot in het kleinste detail en in een typerende zuidelijke ambiance.

 

Gianluca heeft een zeer gedegen opleiding genoten aan de Academia di Belle Arti in Brera en zich daarna verder bekwaamt onder het toeziend oog van de italiaanse meester Mario Donizetti in Bergamo.

 

Zijn werk kenmerkt zich door een her-interpretatie van het traditionele stillleven, middels een welhaast monumentale weergave van de vormen in zijn composities. 

 

 

Hieronder enkele voorbeelden van zijn werk. Helaas zijn al deze schilderijen verkocht,  daar het werk van Gianluca een grote schare van verzamelaars kent , die staan te popelen  nieuw werk van hem in bezit te krijgen.

 

Galerie de Vreugd en Hendriks toont  exclusief op de FINE Artfair in Baarn , 25 - 29 September 2018,  twee geheel nieuwe stillevens van Gianluca Corona, welke hij speciaal voor deze presentatie zal schilderen. 

 

 

 

 

 

'  Green Lettuce '  ,40 x 35 cm. olieverf op paneel.

Robert Daalmeijer werd in 1972 in Vlaardingen geboren en ontwikkelde zijn talent voor het fijnschilderen door les te krijgen van zijn oom, de bekende kunstschilder Aad Hofman.

 

In zijn werk zijn het met name verweerde objekten die hij in zijn stilleven composities vereewigd. De serie schilderijen waarin koffie , thee - en cacaoblikken solitair worden afgebeeld zijn typerend voor deze benadering van een tijdsbeeld.

 

Ook de mens komt veelvuldig voor in zijn oeuvre, soms in de vorm van een pop danweer als portret maar ook met enkel het oog als kenmerk.  Indrukwekkend dat Robert ons door één enkel oog een bekende nederlander laat herkennen !

 

Zeer bijzonder werk van een zeer aimabele kunstenaar waar wij vol trots mee samenwerken.

verkocht

Ruud Dekker werd in 1959 in Noord Friesland geboren en ontwikkelde zich als autodidact tot een begaafd stilleven schilder. Het zijn het met name de lichtval en de stofuitdrukking welke in zijn compositie de belangrijkste rol spelen. Daarmee geeft hij de rust en stilte weer van zijn woonomgeving , de kop van Noord-holland.

 

verkocht

Stefaan Eyckmans werd in 1964 in  Niel, Belgie geboren  en schildert, wars van alle moderne technieken, gelijk de oude meesters met olieverf op linnen en paneel . Zijn stillevens kennen een duidelijk signatuur , mede door zijn veelal klassieke benadering van de compositie  Wij werken sinds 2008 met groot plezier met Stefaan samen en mochten vele prachtige werken van hem verkopen, gelijk hieronder aangegeven. Momenteel maakt het werk van Stefaan een prachtige ontwikkeling door , waarbij  met name de lichtere setting van de composities in het oog springen. Het is belangrijk dat een kunstenaar zich blijft ontwikkelen , hoe bekend hij ook is of hoe lang hij ook al schildert. Die ontwikkeling mag echter niet bedacht worden uitgevoerd  maar moet                 ' gewoon gebeuren' . Dat is er duidelijk aan de hand bij de ontwikkeling in het werk van Stefaan Eyckmans. Mij viel een tijdje geleden op dat de composities vaak  lichter en vrijer werden. Toen ik Stefaan erop aansprak ,keek hij mij aan of het in keulen donderde. Pas toen we beide naar zijn werk gingen kijken van de afgelopen 3 -4 jaar ,  beaamde hij zelf ook deze ontwikkeling waar hij niet bij stil had gestaan.  Qua investering is het werk van Stefaan een absolute aanrader. Momenteel neemt zijn bekendheid met name internationaal een grote vlucht.

verkocht

Stefaan werkt met  één galerie in Nederland en zijn werk kent een zeer hoge mate van geliefdheid,  waardoor het moeilijk is hier beschikbaar werk aan te bieden. 

Heidi von Faber werd in 1963 in den Haag geboren en is een rijzende ster in het land der stilleven schilders.  Heidi geeft een tijdsbeeld weer met haar moderne stillevens in acrylverf op linnen. Zo zijn de bekende hedendaagse  koffiecupjes  soms haar onderwerp, maar bijvoorbeeld ook een schaaltje met chocolade.  Immer in een solitaire  compositie waarbij  een geheel wordt gevormd met de sfeervolle uitstraling. Wat u ziet ademt rust ,warmte en geborgenheid uit geheel in harmonie met de kunstenaar zelf.

verkocht

Meg den Hartog , 1952 , is een oud leerling van Poen de Wijs (kunstschilder 1948-2014) .  Als stilleven schilderes kiest zij ongebruikelijke onderwerpen gelijk gewaden, kanten kleden, kanten kledingstukken en andere stoffen , waarmee zij zich onderscheidt in haar oeuvre.  Ook haar portretten van mens en dier zijn onvergelijkbaar , mede namens de technieken die zij daarin ontwikkelt met ondermeer  bladgoud en palladium.

 

De eerste presentatie met werk van Meg vond plaats tijdens het Kunst - en Antiekweekeinde 2018 in Naarden op stand nr. 17.en onderstaande schilderijen tonen wij op het Kunst - en Antiekevenement, op Slot Zeist, tijdens de pinksterdagen.

 

Het werk van Meg maakt deel uit van de kerncollectie van museum MUSION in Amersfoort.

 

Verkocht tijdens het Kunst - en Antiekevenement op Slot Zeist

'Bespiegeling'100 x 120 Cm. verkocht op de  FINE in Baarn.

'Voor het feest '  , bladgoud en acrylverf op linnen.

ca, 70 x 100 Cm. Verkocht tijdens Kunst - en Antiekweekeinde

in Naarden 2019.

' Blue is beautiful' verkocht op FINE 2019.

Momenteel hebben we 2 prachtige werken van Meg den Hartog  in Stock  :  'De Gouden Geit 'en ' Koolwitje'(vlinder). Beide uitgevoerd in bladgoud met acrylverf en gevat in een, door de kunstenares zélf ,  vergulde lijst.

Marlies Heere werd in 1967 in Oosterhout geboren. Haar hele leven wilde zij graag gaan schilderen .Door een noodlottig ongeval moest zij gaan revalideren en haar moeder kocht daartoe een schildersset. Er volgden vele jaren van onderricht en zelfstudie en zo ontdekte zij haar liefde voor het stilleven. In 2010 kreeg Marlies de behoefte meer met haar werk naar buiten te treden en sloot zich aan bij de kunstenaars vereniging KuBra. Marlies werkt exclusief met ons sinds 2015.

verkocht

Frans Hendriks ,    1957, den Helder.

 

 

AUTO'S.......MOTOREN......de fascinatie voor het ontwerp, voor het glimmende chroom , voor de jongensdroom of voor de verwezenlijking daarvan ,vastleggen met acrylverf op linnen ..........

 

 

Wij zijn een galerie in Zandvoort, in wellicht hét mekka in Nederland voor de autosport .De badplaats waar het hart voor de autosport, voor de racerij en binnenkort weer voor de GRAND-PRIX, op vol vermogen klopt. Bedenk daarbij dan twee galeriehouders voor wie de fascinatie voor auto's óók zo klopt..........dan zoek je voor je collectie uiteraard de béste schilder van auto's en motoren die er is en dát is dus Frans Hendriks !

 

Auto's en motoren op déze wijze op een schilderij vastleggen kun je uitsluitend en alleen als je emotie vól is van het onderwerp auto, als je hart klopt voor auto's, voor motoren en voor de ontwerpers die voor ons al dat prachtige materiaal hebben ontworpen. 

 

Wij hebben altijd werk van Frans ' on show ' , dus loop vrijblijvend eens binnen om te genieten.  Mogelijk staat uw eigen favoriet er niet bij,  wel........Frans legt hem graag voor u vast met acrylverf op linnen !

Aad Hofman werd in 1944 geboren in Vlaardingen en is in zijn 26. levensjaar gaan schilderen. Hij besloot de Vrije Academie in den Haag te gaan volgen maar wat hem daar vooral duidelijk werd is dat hij zich het schilderen zelf aan wilde leren. In die zin is Aad autodidact.

 

De vergankelijkheid en hoe de natuur, maar ook uit natuurlijke materialen gevormde objekten, in de loop der jaren vergaan worden tot in het uiterste detail geschilderd. Zoals Aad het zelf verwoord: 'Ik ga uit van de gewone dingen,  die echter niet gewoon meer zijn omdat ze door de natuur en de tijd hun oorspronkelijke uiterlijk verloren hebben' .

 

Naast de grotere stillevens van Aad richten wij ons in de collectie ook op zijn miniaturen : kleine paneeltjes met  verdroogde bladeren en bloemen, verweerde kozijnen en muren  maar ook prachtige stukjes natuur, een kade in de mist ..........stuk voor stuk kleine juweeltjes die op grootse wijze fascineren door het talent en vakmanschap van de schilder Aad Hofman.

verkocht

Hélene Jacubowitz werd in 1952 in Belgie geboren en behoort inmiddels tot de internationale top van beeldhouwers.  Haar humaan  gestyleerde , rijzige  bronzen beelden kennen een onverwisselbaar signatuur welk versterkt wordt door een sublieme afwerking en patinering.

 

Ieder beeld wordt in een oplage van 8 exemplaren gegoten en er worden 4 E.A's (Epreuve d'Artiste) gegoten. Bij hoge uitzondering mogen wij immer 1 E.A. verkopen !. De E.A's worden gegoten ten behoeve van museale presentaties en de kunstenares behoudt zelf van ieder beeld één exemplaar.

verkocht

Sietse W.Jonker werd in 1972 in Bergum geboren en studeerde ondermeer aan de  kunstacademie Minerva in Groningen.

 

Het is een uniek gegeven dat zo een jonge kunstenaar zich volledig afzondert om zich volledig en alleen aan het maken van zijn kunst over te geven. Volledig in harmonie met zichzelf en met uiterste precisie een onmiskenbaar signatuur opbouwend binnen het stilleven.  Naast zijn weergaloze stofuitdrukking speelt daarbij ook zijn kleurgebruik een beduidende rol van betekenis.  

 

De schilderijen van Sietse stralen een weldadige rust uit ,enerzijds door de verstilling in zijn composities en anderzijds ondersteund door de waarde in zijn belofte aan God.

 

verkocht

Mylene de Kleijn , 1964 Amsterdam.

 

Vele van u kennen beslist nog de Verkerke posters en kaarten van vroeger, mogelijk kreeg u wel eens een kaart ,een kalender of   zelfs een borduurpakket cadeau met daarop een prachtig bloemstllleven of een  ander beeld uit de natuur. Wel.......grote kans dat het een reproductie betrof van een origineel schilderij welk door Mylene de Kleijn was geschilderd . Schilderijen met een duidelijk signatuur alsmede een duidelijk liefde voor Frankrijk, welke ontstond door haar leven aldaar en haar studie aan de kunstacademie van Nice , alsmede vanuit de fascinatie van Mylene voor het werk van de franse schilder Guy Cambier.

 

Kortom ,een topkunstenares die wereldfaam geniet en wiens werk mogelijk iedereen wel eens in zijn of haar handen heeft en cadeau doet.

 

Wij tonen het werk van myeline permanent en hebben immer ca. 7 - 10 schilderijen in collectie.

Berry Kuiper . 1958, Hoorn.

 

 

Eind 2018 hebben wij de unieke stillevens van BERRY KUIPER aan de collectie hedendaags realisme toegevoegd.

 

Uniek? Ja, uniek want de composities die Berry samenstelt zijn niet gebruikelijk binnen het stilleven. Composities van een paar Baseball handschoenen  bijvoorbeeld of oude golfspullen worden op paneel vastgelegd met olieverf .

 

Juist bij dergelijke voorwerpen als lederen baseball lhandschoenen of oude golfspullen  wordt het begrip ' stofuitdrukking'  belangrijk. Het gebruikte leer van de handschenen krijgt door het gebruik een bepaald glanzend patina en dát vangt Berry  bijvoorbeeld onovertroffen , maar ook het verweerde, gebruikte metaal op de golfstick is herkenbaar.

Berry is autodidact en werkt al meer dan 30 jaar als professioneel kunstschilder. Zijn werk was in het verleden ondermeer te zien in het Westfries Museum , bij collega Museum Mohlmann en het Panorama Museum in Frankenhausen en nu dus bij ons !  

 

In Januari 2019  lieten wij onze cliënten en bezoekers aan de First Art Fair in Amsterdam en aan het Kunst - en Antiekweekeinde in Naarden kennismaken met het werk van Jerry  en met de Pinksterdagen doen wij dat op Slot Zeist tijdens het  Kunst - en Antiekevenement en in September op de FINE in Baarn.

Alfredo Longo werd in 1959 in Mons/B. geboren.

 

Kunstenaar worden doe je niet als beroepskeuze, maar omdat je een drang voelt met verf of met hout, of metaal of een andere materiaal je te uiten. Als de kunstenaar niet al bij de geboorte in je zit, moet je vooral niet proberen er in je leven een te worden want dat gaat niet werken . Vele kunstenaars zijn in hun leven in een heel ander vak begonnen maar er kwam een moment dat hun drang  om te creeeren onhoudbaar werd.

 

Zo was Alfredo b.v. restauranthouder met een drang om te creeeren . Dat hij ooit een beroemd en gevierd kunstenaar zou zijn,stond toen nog in de sterren.  Wel ergerde hij zich mateloos dat iedereen bv. blikjes frisdrank na gebruik weggooide zonder 

er verder bij stil te staan.  Zo kwam er een moment dat hij er wél bij stil bleef staan  en zijn drang om te creeeren samenkwam met dit moment...................

 

Gebruikte, gereinigde blikjes frisdrank maar ook gebruikte schroeven ,bouten en moeren gingen zijn leven bepalen. Platgeslagen blikjes ,met elkaar verbonden door schroeven ,vormen indrukwekkende en bovenal unieke beelden van harten, portretten  en dieren.  Gebruikte schroeven ,bouten en moeren worden stuk voor stuk aan elkaar gelast en vormen stieren, olifanten,paarden , al dan niet verbronst en ingelegd met uitgestanste delen van frisdrankblikjes.

 

Kortom, RECYCLEART in OPTIMA FORMA . Uniek in de wereld en inmiddels wereldberoemd !

 

 

verkocht

Alle beelden van Alfredo Longo zijn unieke exemplaren. Wel zijn er meerdere ,verschillende, harten, stieren, paarden etc. maar ieder beeld wordt apart gemaakt en is dus 1 / 1.   Hieronder vindt u meer beelden van Alfredo. Bij interesse zeggen wij u graag of het beeld nog beschikbaar is en welk bedrag wij er graag voor zouden willen ontvangen.

De formaten van de beelden zijn zeer divers. De stier is bijvoorbeeld ca. 60 cm. lang en 35 cm. hoog. De 3 wandplastieken zijn ca 1.00 m. hoog en 10 cm. dik, Batman is 1.20 m. hoog en het steigerende paard is 60 cm. hoog.  Ook kennen de beelden een hoog gewicht per beeld en qua prijzen denkt u in het segment tussen €. 5.000,- en €. 35.000,-.

Reinout Krajenbrink ( Groningen 1974).

 

In ons streven de collectie enkel te verbreden indien het werk van een kunstenaar een toegevoegde waarde heeft, stond Reinout Krajenbrink al een tijd op ons wensenlijstje. Wij zien het dan ook als een voorrecht dat Reinout heeft besloten onze collectie te  versterken.

 

Reinout schildert stillevens in de klassieke zin van het woord , ook met de klassieke technieken, maar schuwt het niet ook een hedendaags tijdsbeeld in zijn schilderijen te verwerken. Zo ziet u bijvoorbeeld het plasticzakje waarin de citroenen naar huis worden gedragen of een moderne glazen stolp waarin een drank wordt bewaard.

 

Door een werkelijk fenomenale stofuitdrukking , tesamen met een foutloos perspectief , is het een groot genot naar de olieverf schilderijen op paneel te kijken . Ook als het werk al jaren in uw huiskamer hangt , blijft u ervan genieten. Dat komt door het grote talent van Reinout , welk ondermeer gevoedt werd middels een opleiding aan de Minerva kunstacademie in Groningen en een stageperiode aan de prestigeuze Academia Di Belle Arti Pietro Vannucci in Perugia, Italië.

 

Het werk van Reinout zullen wij in het jaar 2018 tonen op Het Kunst - en Antiekevenement op Slot Zeist tijdens de pinksterdagen en op de FINE Artfair in Baarn, eind September.

 

Onderstaande schilderijen komen ter expositie.

 

 

 

Momenteel in expositie:

Verkocht

Yvonne Melchers, Amsterdam.

 

een warme, hartelijke, goedlachse vrouw en een uitmuntend kunstenares , die het vermogen heeft met olieverf op linnen het licht van een Italiaanse of Franse streek vast te leggen.  Italiaans, Venetiaans , licht is anders dan het licht in de Provence en ook de emotie die we daarbij ondervinden is anders.  Facetten die we op dát moment niet bewust waarnemen, maar waar we op een later moment plots aan terug denken. Fascinerend om dan een schilderij te aanschouwen en de beleving van toen te herkennen.

 

Héél exact , maar ook héél emotioneel .......dat is wat we ondervinden bij het zien van een schilderij van Yvonne Melchers.  Een heel duidelijk herkenbaar signatuur , prachtige verstilde momenten en toch het leven van alledag. Schilderijen waar je naar blijft kijken, die blijven fascineren . Natuurlijk weet je , als je je omdraait , dat er een meisje opstaat die naar de zee loopt maar als je dan weer kijkt zie je tóch plotseling iets wat je al die jaren nog niet gezien had. 

 

Dát is nu net wat een kunstenaar uit ónze collectie teweeg brengt,  dát is nu net waarom wij het werk van Yvonne in collectie hebben.

Vele waarderingen, nominaties en prijzen vielen Yvonne ten deel met als meest recente hoogtepunt de presentatie van een werk in het MEAM Museum in Barcelona  ,welk daar nog tot Oktober 2019 te zien zal zijn.

Dit is ROOS van der MEIJDEN .

 

Roos werd geboren in 1979 en studeerde o.m. aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in den Haag.

 

Het leven van alledag, lekker slenteren door straten en over pleinen, door steegjes en imposante passages is een tijdsverdrijf wat we allemaal wel eens doen.  Hoe komt het dan , dat als een kunstenaar dat (letterlijk) haarfijn schildert, we dat óók aan een muur willen hangen om er uren naar te kijken? 

 

Daar is maar één woord op zijn plek : FASCINATIE.

 

De fascinatie die wij onbewust ondervinden bij het kijken naar het schilderij. We genieten van de verfijning, van het exakt weergegeven onderwerp , van de kleuren en  van het perspectief.  Dat perspectief namelijk klópt , want als het dat níet zo doen, zou het onrust geven aan ons genot bij het aanschouwen. Dus,  waarom is het dan niet saai ?   Nou, dát bewerkt nu de signatuur van de kunstenaar waardoor we blijven kijken en blijven genieten.  De schilderijen van Roos zijn verhalend , je denkt  '  wat staat die jongen te lezen ' of ' waar loopt die dame naartoe'  en voor je het weet ben je in gedachte verzonken en beleef je je eigen verhaal bij het schilderij.  Of misschien herken je de plek wel, heb je daar zelf wel eens gelopen en ga je in gedachte terug naar dat moment.

 

Werk van Roos maakt in 2019 deel uit van de Rembrandt presentatie in het Rijksmuseum en sinds 2018 wordt zij genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar.

 

 

'Toekomstplannen' verkocht op FINE 2018

' de Ochtendkrant ', 30 x 40 Cm. verkocht in 2019.

Carolina Paulussen , 1963 , Roosendaal.

 

 

Heerlijk lopen met de wind in je haren langs de Zandvoortse kust is , met name op de zondag , een avontuurlijk uitje. Vooral wanneer de wind of storm de golven hoog opzwepen en je de zilte lucht door je lichaam voelt stromen.

 

Als je naar de schilderijen van Carolina Paulussen kijkt, voel je de beleving van dat opzwepende water,  van die woeste golven en van die zilte lucht. Als geen ander weet Carolina die beweging , die woestheid en kracht ,van het golvend zeelandschap te vangen in acrylverf op linnen.

 

Het werk van Carolina wordt al jaren getoond en verkocht in binnen - en buitenland en Carolina werkt graag in thema's.

Na portretten van Geisha's en bloemen kwam de kracht van water als thema. Daar de moeilijkheidsgraad , om de kracht van water te schilderen een hoge uitdaging kent en iedere zee weer anders is,  voelt Carolina zich als de spreekwoordelijke vis in het water.

 

 

Jean Seah , 1958 , Singapore

 

een culturele duizendpoot, zo zou je  JEAN SEAH  het beste kunnen omschrijven : geboren in Singapore  ,in haar jeugd o.a. gewoond op Christmas Island , als jong meisje ontdekt als fotomodel en daarmee de hele wereld overgereist en ondermeer mogen werken met illustere namen als Lord Snowdon , Jack Lord e.a. Op een gegeven moment in Wenen blijven wonen , gewerkt met de acrobatengroep 'Begnadichte Körper' , waarna een kleine 10 jaar volgden die met name werden gevuld met kunststudies voor het  werken in klei , boetserem, beeldhouwen en schilderen . Deze jaren brachten haar ook naar Nederland , ze trouwde met de nederlandse schilder NICO VRIELINK , leefde in nederland en frankrijk  ,  poseerde voor Nico en kreeg twee prachtige zonen met hem  maar bouwde met name aan haar eigen leven als beeldend kunstenares.

Brons,glas,metalen,steen, verf, edelstenen…..you name it en Jean verwerkt het tot haar prachtige beelden waarin zij haar verleden, heden en toekomst vastlegd . Vele exposities, museale presentaties en beurspresentaties vielen haar ten deel bij vele (voormalige) collegae van ons, maar ook jaren bij de Holland Art Gallery van de Bijenkorf.

 

Hoe komt zo een kunstenares dan plotseling bij ons in collectie ?  Ook dat kent een lange historie van zo'n 15 jaar waarin de paden van Jean en René zich regelmatig kruisten. Het begin werd gelegd doordat René  het werk van Nico Vrielink in een museale presentatie plaatste t.b.v. een goed doel en zijn werk op een aantal beurzen toonde . Gedenkwaardig is ook de Gala-avond in het Wereldmuseum in Rotterdam waarbij Jean de tafeldame was van René  en hun wederzijdse vriendschap groeide. Dan is daar plots de FINE kunstbeurs in Baarn  ,alwaar Jean enkele van haar beelden toonde en dan begin je je af tevragen ' Waarom werken we eigenlijk niet samen ? '

 

Wij toonden beelden van Jean in Januari 2018 met veel succes in Amsterdam en Naarden en ook de eerste verkoop werd daar een feit.  Dit jaar  2019 nemen wij de beelden van Jean Seah mee naar Slot Zeist tijdens de pinksterdagen, naar FINE in Baarn  en naar de AAF in Amsterdam

 

 

'Living on the Edge '  uniek bronzen beeld van Jean Seah en verkocht op de First Art Fair in Amsterdam.

Brita Seifert is wellicht de meest getalenteerde tekenares anno nu.

 

Het gemak waarmee zij uit de vrije hand dier- en mens portretten, danseressen, mannen - en vrouwen in verstilde pozes tot in detail tekent is werkelijk adembenemend. Zeker als je bedenkt dat alles wat je ziet met potlood en/of pastel  op Schollerhammer karton uit de vrije hand is getekend !

verkocht

Suus Suiker , 1966 , Hellevoetsluis.

 

het weergeven van de natuur , maar dan wel op een zeer eigenzinnige en zelf ontwikkelde werkwijze en werkelijk overweldigend in kleur , zo zou je het wereldwijd herkenbare signatuur van SUUS SUIKER kunnen omschrijven.

 

Gesmolten was, vezels, inkt , krijt en verf  komen tezamen middels  water en vuur op een  plaat van Dibond met een uitbundig kijkspel tot gevolg. Naar dit werk blíjf je kijken : de gelaagdheid, de vervagingen in de diepte , het geweldige kleurgebruik  en de emoties die ieder werk teweegbrengen onderstrepen  het grote talent van deze kunstenares.

 

Symbiose 180-1. Verkocht

 Sjaak Smetsers  werd in 1954 in Venlo geboren.

 

 

vindingrijkheid, fantasievol, welhaast mythische maar bovenal toegankelijke beelden in brons ,koper en glas en dat veelal in combinatie met elkaar.  De materialen zijn hard , de uitwerking  als kunstwerk vertederend en zacht.  Als je de beelden van sjaak ziet moet daar wel een vriendelijke ,energieke kunstenaar achterzitten die zoiets kan maken.

 

Prachtig, absoluut uniek en onvergelijkbaar ,signatuur . De vorm van het beeld wordt herhaald, maar ieder beeld is uniek en kent een eigen gedachte. Immer tonen de beelden van Sjaak Smetsers het goede en het kwaad, maar zodanig dat het welhaast vertederd én......alle beelden staan létterlijk met beide benen op de grond. 

 

 

Verkocht op FINE 2019

Alexander Smith werd in 1968 in Arnhem geboren.

 

Alexander wordt erkend als één van de meest gewaarde naturalisten in Nederland.( Het naturalisme is een stroming binnen het realisme waarbij de werkelijkheid gestyleerd wordt weergegeven.)

 

De rust in zijn werk komt voort uit de fascinatie van de schilder voor de japanse prent - en Zenkunst. 

 

Alexander is in Arnhem een gewaardeerd leraar voor andere kunstenaars en kunstenaars in spé.

verkocht

Joris August Verdonkschot, Haarlem ,1945

De uiting van gebalde kracht , welke het menselijk lichaam voort kan brengen , tot ons gebracht in brons met soms bladgoud ter ondersteuning van spieren en weefsel.................pure fascinatie .

 

Dat waren al jaren onze gedachte als wij vanaf de snelweg naar onze woonplaats Zandvoort reden. Op een rotonde aan het begin van de zeeweg staat een groot bronzen beeld met de titel ' Panta Rhei ' , met de balans steunend op één voet. Spanning, gebalde kracht en fascinatie, typerende kenmerken in het signatuur van Joris Verdonkschot.

 

Blij verrast waren wij dan ook toen Joris ons benaderde met het verzoek samen te gaan werken. Zijn bevlogenheid , zijn intentie , het genot in van zijn vak .....alles viel gelijk op zijn plek bij onze eerste ontmoeting waarin wij besloten te starten met een héle lánge samenwerking.

Marcel Witte werd in 1974 geboren in Uithoorn.

 

Marcel is een afgestudeerde boswachter, die echter liever de dieren wilde schilderen dan observeren. Het schilderen van de dieren doet deze animalist in hart en nieren op een wijze welke uniek is in de wereld. Met engelengeduld wordt ieder dier op ware groote met acrylverf op linnen vastgelegd, waarbij ieder haartje letterlijk apart wordt geschilderd !

 

Het resultaat is verbluffend en ,hoewel je het dier herkent, kun je je ogen niet meer van het schilderij afhouden. Dit komt mede doordat er in ieder schilderij veel humor zit , naast de tot in het uiterste doorgevoerde precisie.

 

Voor het omschrijven van de carriere welke Marcel doormaakt, ontbreken de superlatieven. Grote prijzen vielen hem reeds ten deel en dit jaar, 2016,  wordt zijn werk wereldwijd getoond bij onze internationale collegae. Wij zijn ervan overtuigd dat Marcel een hele grote toekomst voor zich heeft, waarbij tentoonstellingen in de grote musea zeker geen utopie zullen zijn.

 

Uit oogpunt van investering is werk van deze jonge kunstenaar dan ook een sterke aanrader.

verkocht

Andrezj Wawrzyniak werd in 1956 in Lodz geboren.

 

Vooralsnog is Andrezj hier op de site de hekkensluiter in het overzicht van aan de galerie verbonden kunstenaars, maar hij is zeker niet de minste .

 

Prof.Dr.Andrezj Wawrzyniak heeft  een zeer intensieve studie voltooit over kunst en kunstgeschiedenis en zich alle disciplines binnen de beeldende kunst eigen gemaakt .Dit deed hij ondermeer aan de kunstacademie van Moskou en de door Tsaar Peter de Grote gestichte Strogonoff Academie.

 

Het resultaat is dat Andrezj in Nederland les geeft aan academie's in de schilder, boetseer en beeldhouwkunst en ook zelf een grote staat van dienst heeft opgebouwd als beeldend kunstenaar. Vele jaren was onze gewaardeerde collega Anton Gidding in den Haag de galerie die zijn werk vertegenwoordigde en wij hebben dat stokje overgenomen nadat Anton in Frankrijk is gaan wonen en werken.

 

Het werk van Andrezj kenmerkt zich door een intensief kleurgebruik binnen een expressionistische toets. Wij waarderen dit in zowel zijn figuratieve als abstracte werk.

 

verkocht

Enkele voorbeelden van de schilderijen van Andrezj.

Leer meer over ons.

Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.