Jean Seah , 1958 , Singapore

 een culturele duizendpoot, zo zou je  JEAN SEAH  het beste kunnen omschrijven : geboren in Singapore  ,in haar jeugd o.a. gewoond op Christmas Island , als jong meisje ontdekt als fotomodel en daarmee de hele wereld overgereist en ondermeer mogen werken met illustere namen als Lord Snowdon , Jack Lord e.a. Op een gegeven moment in Wenen blijven wonen , gewerkt met de acrobatengroep 'Begnadichte Körper' , waarna een kleine 10 jaar volgden die met name werden gevuld met kunststudies voor het  werken in klei , boetserem, beeldhouwen en schilderen . Deze jaren brachten haar ook naar Nederland , ze trouwde met de nederlandse schilder NICO VRIELINK , leefde in nederland en frankrijk  ,  poseerde voor Nico en kreeg twee prachtige zonen met hem  maar bouwde met name aan haar eigen leven als beeldend kunstenares.

Brons,glas,metalen,steen, verf, edelstenen…..you name it en Jean verwerkt het tot haar prachtige beelden waarin zij haar verleden, heden en toekomst vastlegd . Vele exposities, museale presentaties en beurspresentaties vielen haar ten deel bij vele (voormalige) collegae van ons, maar ook jaren bij de Holland Art Gallery van de Bijenkorf. Hoe komt zo een kunstenares dan plotseling bij ons in collectie ?  Ook dat kent een lange historie van zo'n 15 jaar waarin de paden van Jean en René zich regelmatig kruisten. Het begin werd gelegd doordat René  het werk van Nico Vrielink in een museale presentatie plaatste t.b.v. een goed doel en zijn werk op een aantal beurzen toonde . Gedenkwaardig is ook de Gala-avond in het Wereldmuseum in Rotterdam waarbij Jean de tafeldame was van René  en hun wederzijdse vriendschap groeide. Dan is daar plots de FINE kunstbeurs in Baarn  ,alwaar Jean enkele van haar beelden toonde en dan begin je je af tevragen ' Waarom werken we eigenlijk niet samen ? 'Wij toonden beelden van Jean in Januari 2019 met veel succes in Amsterdam en Naarden en ook de eerste verkoop werd daar een feit.  

Leer meer over ons.

^^Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.