Dit is ROOS van der MEIJDEN .Roos werd geboren in 1979 en studeerde o.m. aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in den Haag.

 Het leven van alledag, lekker slenteren door straten en over pleinen, door steegjes en imposante passages is een tijdsverdrijf wat we allemaal wel eens doen.  Hoe komt het dan , dat als een kunstenaar dat (letterlijk) haarfijn schildert, we dat óók aan een muur willen hangen om er uren naar te kijken? 

 Daar is maar één woord op zijn plek : FASCINATIE.

 De fascinatie die wij onbewust ondervinden bij het kijken naar het schilderij. We genieten van de verfijning, van het exakt weergegeven onderwerp , van de kleuren en  van het perspectief.  Dat perspectief namelijk klópt , want als het dat níet zo doen, zou het onrust geven aan ons genot bij het aanschouwen. Dus,  waarom is het dan niet saai ?   Nou, dát bewerkt nu de signatuur van de kunstenaar waardoor we blijven kijken en blijven genieten.  De schilderijen van Roos zijn verhalend , je denkt  '  wat staat die jongen te lezen ' of ' waar loopt die dame naartoe'  en voor je het weet ben je in gedachte verzonken en beleef je je eigen verhaal bij het schilderij.  Of misschien herken je de plek wel, heb je daar zelf wel eens gelopen en ga je in gedachte terug naar dat moment.Werk van Roos maakt in 2019 deel uit van de Rembrandt presentatie in het Rijksmuseum en sinds 2018 wordt zij genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar.

Leer meer over ons.

^^Wij zijn ook via diverse media aktief

Galerie de Vreugd en Hendriks , Haltestraat nr. 5 , NL 2042 LJ  Zandvoort.

Tel. + 31 2357 31524    mailadres voor de galerie : galerie@devreugdenhendriks.nl

 

U kunt parkeren in de grote  LOUIS DAVIDS CARRE parkeergarage . U verlaat deze te voet via de Albert Heijn ingang ,steekt het plein over naar het prachtige raadhuis van Zandvoort en u ziet dan Galerie de Vreugd en Hendriks rechts van het raadhuis op ca. 50 meter.